STEM OP ANNETTE

CATEGORIE | PERSONEN- EN FAMILIERECHT

U KUNT NIET MEER STEMMEN

Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door het streven naar de beste uitkomst voor mijn cliënten, met passie voor het rechtsgebied.

ANNETTE KROON-JONGBLOED | Trip Advocaten & Notarissen

In de echtscheidingsprocedure is het veelvoorkomend dat mensen met een advocaat aan tafel gaan om afspraken te maken over de gevolgen van de echtscheiding. Dit zorgt dat de echtscheidingsprocedure sneller verloopt, de kosten beperkt blijven en de relatie niet onnodig verhardt. Dat is ook belangrijk, vooral als er kinderen zijn. Als vFAS-advocaat/scheidingsmediator heb ik tools geleerd om mensen daarbij zo goed mogelijk te begeleiden met respect voor de emoties, betrokkenheid en deskundig advies.

Partneralimentatie, kinderalimentatie, de eigen woning, huwelijksvermogensrecht, vragen over de legitieme portie: het is maatwerk waarbij ik samen met mijn cliënt kijk naar het feitencomplex. Wat zijn de argumenten van mijn cliënt en hoe passen die in het raamwerk van de Hoge Raad en de lagere jurisprudentie en wetgeving? Het vinden van een goede balans in meevoelen met de cliënt en tegelijkertijd kritisch kunnen zijn en realistisch ten aanzien van bijvoorbeeld de uitkomst van een procedure. Als gevolg van mijn ruime ervaring als advocaat kan ik die prognose in mijn advisering meenemen.

In deze rol besteed ik ook aandacht aan de positie van kinderen. Raken de kinderen in een scheiding bekneld tussen de ouders? Kunnen zij authentiek zijn in hun wensen voor de toekomst, of is er sprake van beïnvloeding? Bij het opstellen van een ouderschapsplan komen deze vragen vanzelfsprekend aan bod.

Annette is sinds oktober 2010 lid van de Commissie Familierechtoverleg Rechtbank Noord-Nederland, en sinds maart 2019 lid van de Commissie Familierechtoverleg Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.

VIDEO’S