GENOMINEERD 2019

CATEGORIE | HUURRECHT

Huur is geen koop

ANNELOES DE FOUW | BRICKS Advocaten

Anneloes de Fouw is sinds 2000 als vastgoed advocaat werkzaam, laatstelijk bij Boekel de Nerée N.V. en Höcker Advocaten. Haar specialisaties zijn huurrecht bedrijfsruimte, koop/verkoop van onroerend goed en algemeen verbintenissenrecht. Het accent van haar praktijk ligt op het adviseren en procederen ten behoeve van winkelketens, (institutionele) beleggers, projectontwikkelaars en makelaars.
 
Anneloes heeft in 2007 de specialisatie opleiding van de Vereniging van Huurrechtadvocaten (VHA) cum laude afgerond. Zij publiceert regelmatig over de hiervoor genoemde onderwerpen, onder andere in het tijdschrift Shopping Centre News en in het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte, waarvan zij als secretaris deel uitmaakt van de redactie. Van het in 2018 uitgegeven Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte (N. Amiel e.a. (red.), Handboek Huurrecht Bedrijfsruimte, Deventer: Den Hollander 2018) is Anneloes co-auteur en co-redacteur. Voorts is Anneloes bestuurslid van het SSM Retail Platform.
 
Daarnaast doceert Anneloes regelmatig over huurrecht bedrijfsruimte onder andere aan de Universiteit van Amsterdam en aan het Eggens Instituut.