GENOMINEERD 2019

CATEGORIE | BOUWRECHT

Verbinden waar dat kan, vechten als het moet.

JANET MEESTERS | DLA Piper

Janet Meesters is advocaat bij DLA Piper en specialist op het terrein van het aanbestedingsrecht en het civielrechtelijke bouwrecht. Een logische combinatie in de sectoren waarin zij veel actief is: bouw en infrastructuur, vastgoed en energie. Zij adviseert inschrijvers en aanbesteders, opdrachtnemers en opdrachtgevers. Ook zoekt zij in haar dagelijkse praktijk de verbinding tussen haar eigen juridische expertise en de onderwerpen die haar cliënten bezig houden, zoals klimaatverandering – en de gevolgen daarvan voor bedrijfsleven en overheid.

Cliënten waarderen haar vermogen om (technisch) complexe vraagstukken begrijpelijk te maken en haar oplossingsgerichtheid, niet alleen in contractonderhandelingen maar ook bij dreigende geschillen. Gedreven door rechtvaardigheid gaat zij waar nodig voor haar cliënten door het vuur. Zij maakt zich onder meer hard voor effectieve(re) rechtsbescherming in aanbestedingen.

Janet is behalve advocaat ook docent bij het Public Procurement Research Centre van de Universiteit Utrecht, het Instituut voor Bouwrecht en de Academie voor de Rechtspraktijk. Daarnaast schrijft zij geregeld annotaties bij aanbestedingsrechtelijke uitspraken in Jurisprudentie Aanbestedingsrecht en is zij één van de auteurs van Tekst & Commentaar Aanbestedingsrecht. Ook is zij voorzitter van de Werkgroep Past Performance die door de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht is geformeerd. Deze werkgroep heeft de opdracht om aan de hand van een preadvies in het najaar van 2019 handreikingen te doen voor de omgang met de aanbestedingsrechtelijke past performance uitsluitingsgrond in de praktijk.

VIDEO’S